Metaal afronden is nog nooit zo snel en nauwkeurig geweest

Scherpe kanten afronden met radiusfrezen

Staalconstructies goed en nauwkeurig afronden volgens EN 1090, ISO 12944, ISO 8501 of IMO PSPC is belangrijk in de metaalindustrie. Afronden met minimaal radius 2 mm is in veel gevallen verplicht voor een goede aanhechting van coating of verf als bescherming tegen corrosie. Het wordt steeds duidelijker dat staal afronden niet de meest geschikte klus is voor afbraamschijven. Zeker niet wanneer het gaat om het afronden van kleinere gaten.

Scherpe hoeken zorgen voor slechte hechting van verf of coating door het beperkte hechtoppervlak in de hoek. Dit leidt tot het afbladderen van de verf of coating, wat vervolgens weer leidt tot corrosie.

Metaal afronden met de frezen van Beveltools zorgt voor een gladde en consistente ronding aan plaat, buis of gat. Met deze freeskoppen maakt u de perfecte radius als basis voor verzinken, coating of verf.

Zo eenvoudig kunt u een afgeronde kant aan het metaal frezen

De voordelen van werken met Beveltools 3.0

Gelijkmatige kwaliteit

Zowel voor de norm NEN-EN 1090, ISO 8501, ISO 12944 als IMO PSPC is een gelijkmatige afronding met minimaal radius 2 essentieel. De radiusfrezen van Beveltools maken in één beweging een gladde ronding aan metaal. De afgeronde kanten bieden een optimaal hechtvlak voor verzinken, verf en coatings. Het vermindert hiermee de kans op afbladderen van verf en corrosievorming. Daarnaast is bij toepassing in gaten geen verdere doorvoerbescherming voor kabels en/of leidingen meer noodzakelijk.

Compacte freesmachines

De Beveltools freesmachines zijn handzaam en licht, waardoor ze gemakkelijk naar het metaal gebracht kunnen worden. Kleine gaten afronden met een diameter vanaf 16 mm wordt hiermee kinderspel. Het compacte design van de Beveltools machines en freeskoppen introduceert een ongekende flexibiliteit in het afronden van metalen pijpen en platen.

Frezen zonder vonken en stof

Door de vonkarme bewerking komt er nauwelijks warmte in het materiaal. De machines zijn licht in gebruik, en zorgen nagenoeg trillingvrij voor de benodigde afronding. Doordat de freeskoppen door het metaal snijden is het verspaande materiaal groot en zwaar waardoor het direct op de grond valt. Er komen geen schadelijke stofdeeltjes en/of verbrandingsgassen vrij.

Geen nabewerking nodig

Bij het gebruik van een lamellen- of afbraamschijf voor het afronden van metaal is nabewerking vaak vereist. Bij het gebruik van de Beveltools frezen is het eindresultaat in één keer glad, feilloos en consistent. Hierdoor is nabewerking niet meer noodzakelijk, wat een enorme tijdsbesparing oplevert.

De snelste manier voor afronden van metaal

Vanwege de wettelijke normen voor beschermende coatings moeten metalen platen voorzien worden van een gelijkmatige radius. Het team van specialisten van Beveltools heeft daarom twee unieke concepten ontwikkeld. Deze concepten staan garant voor snelle en consistente afronding, of het nu een R2, R3, R4, R5, R6 of R8 betreft.

Bel me terug

Vind een verkooppunt in de buurt

Kies het concept dat het beste bij uw werkzaamheden past

Logo Bevel Mate®
Gaten afronden tussen de 16-22 mm:
Gaten afronden groter dan 22 mm:
Dagelijks vele meters afronden:

 

Het krachtige, handzame Bevel Mate® concept is uitermate geschikt voor het zwaardere werk als vele meters metaal afgerond moeten worden. Met Bevel Mate® kunt u afronden van radius 2 mm t/m radius 8 mm.
 Meer weten over de Bevel Mate® 3.0 machines

Het Bevel Mite® concept is compact en licht. Speciaal ontworpen voor snel afronden van plaat, buis of gat. Ideaal voor dagelijks gebruik op diverse werkstukken. Met Bevel Mite® kunt u afronden in radius 2, 3 of 4 mm.
 Meer weten over de Bevel Mite® machines

Het assortiment afrondfrezen voor metaal

Beveltools heeft volhardmetalen (VHM) frezen voor een breed scala aan metaalsoorten. Elk type frees van Beveltools heeft zijn eigen karakteristieken, waardoor ze meer of minder geschikt zijn voor bepaalde typen metaal. Door eenvoudig de frees te verwisselen maakt u een andere hoek of radius, of kunt u een ander type metaal verspanen. Het verwisselen van de frees is slechts een kwestie van seconden.

Voor het beste resultaat is het belangrijk om de juiste freeskop te kiezen die past bij het te verspanen materiaal. De tabel hieronder is een leidraad voor het maken van de juiste keuze.

Verkrijgbaar in 

3.0-ALU icon
Type freeskop S235 >S355 Plasma/laser cut staal RVS 304 Non-ferro metalen
Staalfrees steel_01
 
Plus-minus
Versie 3.0 frees
  
 
 
Aluminum frees
 

Zelf zien en ervaren hoe de frezen met onze machines werken?

» Vraag hier een gratis demo aan bij u op locatie