Das patentierte Metallfräsen
von Beveltools

Unieke en gepatenteerde frezen vormen de basis voor het succes

De Beveltools frees is met geen andere beschikbare oplossing te vergelijken. Door de speciale, gepatenteerde, geometrische vorm snijd de frees door het metaal. Zelfs laser- of plasma gesneden kanten zijn voor frezen geen probleem

De frezen zelf worden gesneden uit een zogenaamde ‘blank’. Deze blank, gemaakt van speciale carbide mengsels , heeft een gesinterde basisvorm die zodanig is dat er zo min mogelijk exclusief en duur carbide basismateriaal hoeft te worden weggenomen.

De blanks worden vervolgens bij de productie faciliteiten CNC geslepen en afgewerkt. Het slijpen geschiedt zeer nauwkeurig en neemt, afhankelijk van het type frees, al snel tussen de 20 en 50 minuten tijd in beslag. Na een uitgebreide kwaliteitscontrole worden de frezen vervolgens naar Nederland verzonden.

Eenmaal in Nederland volgt een interne kwaliteitscontrole en wanneer deze positief wordt afgesloten worden de frezen van een specifieke coating voorzien. Door deze coating worden de frezen nog eens extra hard en glad. Hierdoor krijgen zij nog betere snij-eigenschappen wat naast comfort en snelheid ook de standtijd van de frezen optimaliseert.

Metaal frezen - Blank
Metaal frezen Frees zonder coating
metaal frezen Frees met coating

Blanke frees

Frees met coating

Frees zonder coating

Voordelen van gepatenteerde Beveltools frezen ten opzichte van andere oplossingen:

 • De frezen van Beveltools hebben t.o.v. schuurschijven het grote voordeel dat het afgenomen metaal als spaantjes naar beneden valt. Schuurschijven blazen als het ware het metaal als fijnstof de werkplaats in. Dit resulteert in een slecht en ongezond werkklimaat
 • Doordat de Beveltools frezen het metaal snijden geeft het veel minder lawaai dan bij het bewerken met schuurschijven of wisselplaatjes machines. Laatste hebben een veel mindere snijwerking en hakken de rand er meer af dan dat ze snijden. Minder lawaai is dus fijn voor de gebruiker maar ook voor alle collega’s om hem/haar heen.
 • Het snijden van de Beveltools frezen zorg voor een minimale hoeveelheid vibratie van de machine. Het werken met machines die veel vibraties leveren is slecht voor de gezondheid van de gebruiker
 • Doordat de frezen veel meer snijkanten heeft dan een kop met wisselplaatjes gaan de frezen ook veel langer mee. Zo kan met een radius 3mm-08-Premium frees soms wel meer dan 300meter worden gefreesd op S355. Dit betekend voor u een lage prijs per meter mede door het uitblijven van machine stilstand welke noodzakelijk is om schuurschijven / wisselplaatjes te vervangen c.q. te draaien
 • Het eindresultaat is aantoonbaar beter dan bij het gebruik van schuurschijven of wisselplaatjes. Na de bewerking met een Beveltools frees is nabewerking bijna nooit noodzakelijk. Ook dit levert tijdwinst en uiteindelijk lager kosten op.
 • Wanneer u snel wilt schakelen tussen b.v.b. een 22,5° frees en een 57,5° frees dan kan dat binnen 25 seconden. Bij een machine die wisselplaatjes gebruikt moet er eerst een compleet andere kop op de machine worden gemonteerd omdat de kop waarop de plaatjes worden geschroefd slecht voor een beperkt aantal hoeken of radii geschikt is.
 • Beveltools frezen geven door hun snijdende werking het voordeel dat er geen warmte aan het te bewerken materiaal wordt toegevoegd. Daardoor is er geen kans op vervorming van het plaatwerk en is er geen verkleuring van de bewerkte snijrand.
 • Onze frezen gebruiken zeer compacte geleide lagers hierdoor kunt u plaatwerk van 10mm gewoon op de ondergrond laten liggen terwijl u de kanten bewerkt. Gaten bewerken gaat al vanaf een diameter van 16mm.

Kies uw juiste frees

BevelMite® frezen
BevelMate® frezen
 • Altijd dezelfde maximale werkdiepte tot max 6mm
 • Geschikt voor alle BevelMite® machines
 • 3 Varianten (STL/ALU/PRE) voor gebruik op normaal constructie staal, aluminium en hardere staalsoorten
 • Varianten leverbaar voor afkanten:
  15°, 22,5°, 30°, 37,5°, 45°, 52.5° en 60°
 • Varianten leverbaar voor afronden:
  2mm, 3mm en 4mm
 • Kies voor een maximale werkdiepte 8mm of 12mm
 • 8mm en 12mm geschikt voor alle BevelMate® machines
 • 3 Varianten (STL/ALU/PRE) voor gebruik op normaal constructie staal, aluminium en hardere staalsoorten
 • Varianten leverbaar voor afkanten:
  15°, 22,5°, 30°, 37,5°, 45°, 52.5° en 60°
 • Varianten leverbaar voor afronden:
  2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 6mm en 8mm

STL frezen kunnen gebruikt worden op standaard constructiestaal als S235. Vanwege de veel grotere vraag naar en bredere toepasbaarheid van de Premium frezen zullen de STL frezen geleidelijk uit het assortiment verdwijnen

Premium frezen zijn geschikter voor hardere staalsoorten (als S355) en laser- / plasma gesneden kanten. Deze frezen hebben een iets andere samenstelling dan de STL frezen en ook de coating is anders.

Aluminium frezen kunnen gebruikt worden op alle non-ferro metalen maar ook op kunststoffen als Polycarbonaat, HDPE, LDPE, carbon composiet et cetera. De ALU frezen zijn uitermate geschikt om bij hoge toerentallen hun werk te doen (b.v.b. de ABIS-R)

Type freeskop S235 >S355 Plasma/laser cut staal RVS 304 Non-ferro metalen
Staalfrees steel_01
 
Plus-minus
Premiumfrees premium
  
 
 
Aluminiumfrees Aluminum bevel heads

Perfecte Geleide lagers

De in Europa geproduceerde precisie geleide lagers maken de frees compleet. Bij iedere nieuwe frees ontvangt u een nieuw geleide lager. De diameter van het BevelMate® geleide lager is ?? mm zodat u al gaten met een diameter vanaf 22mm al kunt afronden. Bij de BevelMite® geleide lagers is dit zelfs nog kleiner. Hier kunt u gaten met een diameter van 16mm al afronden.

Verschillende-maten-freeskoppen

 

 

Jeden Tag viele Meter Abkanten:
Abkant Tiefe ist mehr als 6 mm:
 
Abkant Tiefe weniger als 6 mm:
 
Button to BevelMite page
Das revolutionäre und praktische Bevel Mate® Konzept ist hervorragend für schwerere Abkantungsarbeiten bis 12 mm Tiefe und ein benutzerfreundliches Abrunden langer Abschnitte geeignet. Mehr über die Bevel Mate® Fräser und Maschinen erfahren
Button naar BevelMite

Das schräge Abkanten von Metall bis 6 mm Tiefe und das Abrunden von Blech und Löchern war noch nie so einfach und schnell möglich wie mit dem Leichtgewicht Bevel Mite® Konzept.
 Mehr über die Bevel Mite® Fräser und Maschinen erfahren

Möchten Sie sehen und erleben, wie die Maschinen funktionieren?

» Fordern Sie hier bei Ihnen eine kostenlose Demo an